Uitvaart

Er zijn zoveel verschillende manieren om een mooi afscheid te regelen en als je dan toch zelf de regie neemt, waarom zou je dan geen inspraak hebben of zelf mogen bepalen hoe jouw uitvaart straks verloopt? Je kan je wensen in een codicil zetten of het vooraf al regelen met je uitvaartbegeleider. Een uitvaartbegeleider is er om jou en je nabestaanden te begeleiden en te kijken welke wensen uitvoerbaar zijn. Er is meer mogelijk dan je denkt!

Maak bijvoorbeeld je eigen speech of kies de muziek die je gedraaid wil hebben. Kies een mooie kist of laat hem beschilderen door de kinderen of andere nabestaanden. Je kunt zelf het draaiboek maken en je wensen uitspreken. Zo betrek je geliefden bij het proces en maak je moeilijke zaken misschien beter bespreekbaar…

  1. Ik heb samen met mijn moeder en mijn uitvaartbegeleiding mijn uitvaart al vast gelegd zodat in principe niemand zich af hoeft te vragen wat ik graag wil en het geeft mij rust dat het geregeld is.

    • Goed idee Renata. Meer mensen zouden dit moeten doen. Dat scheelt een hoop werk en geregel tijdens een rouwperiode. Die periode heb je ook nodig om te rouwen, niet om te regelen!

Plaats een reactie